Lelietijd in de tuin van Luana

Vandaag bezoeken we de tuin van Luana Carpenter in Massillon, Ohio.

We hebben de tuin van Luana eerder bezocht en het is altijd een feest om in deze prachtige ruimte te zijn. Bekijk het hier. De foto’s van vandaag zijn van de zomer toen de lelies de schijnwerpers stelen met hun prachtige kleuren en geweldige geur.

We beginnen met een daglelie, een prachtige witte, ofwel de variëteit ‘Joan Senior’ of ‘Gentle Shepherd’ (zones 3-9), met elegante witte bloemen die in grote overvloed worden geproduceerd.

De echte lelies, met de witte, ongelooflijk geurende ‘Casa Blanca’ (zones 5-8) in het midden. Echte lelies zijn wat kieskeuriger dan daglelies, maar zijn enkele van de meest geurige bloemen die je in elke tuin kunt laten groeien.

een plekje om te zitten en te genieten van de tuinIn de piekzomer weelderig, biedt deze tuin planten die gedijen in alle mogelijke tinten groen, een plek om te zitten en te genieten naast de waterpartij, en stapstenen die leiden naar meer van de tuin.

kijkend naar de achterkant van het huisDit zicht op het huis door de tuin lijkt hemels.

tuin phloxNaast de lelies, tuinphlox (Flox paniculata, Zones 5-9) staat ook in volle bloei en voegt een nieuwe noot van kleur en geur toe aan het display.

vaste plantenDe hoogte van de vaste planten in de bedden verduistert wat er verder is, waardoor de tuin wordt opgedeeld en groter lijkt.

Oosterse lelie 'Stargazer'De klassieke roze oosterse lelie ‘Stargazer’ (zones 5-8) staat hier centraal, ondersteund door andere druipende leliebloesems.

plek om te zitten in de tuinWil je hier niet gewoon zitten met je ochtendkoffie en een drankje in deze ongelooflijke tuin?

vaste planten aan elkaar gebreidDe border is dicht beplant, zodat alle vaste planten aan elkaar worden gebreid om het hele seizoen door een rijke weergave te bieden.

creditSource link

Earthpedia.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart