GPOD op de weg: tropische blikken op Butchart

Vandaag neemt Cherry Ong ons weer mee op pad naar het iconische Butchart-tuinen in Brits-Columbia. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden te zien in deze tuinen, maar vandaag concentreren we ons op enkele van de tropische aanplant. Het is precies het soort ontsnapping dat we nodig hebben als het weer koud begint te worden voor de meesten van ons!

Butchart staat bekend om zijn over-the-top aanplant, en dit display is geen uitzondering. Tal van eenjarige en tropische planten vormen een behoorlijke vertoning. De enorme bladeren aan de rechterkant van de afbeelding zijn: Alocasia ‘Sarian’, die soms klein als kamerplant wordt gekweekt, maar pas echt pronkt als hij zo groot wordt in de tuin. Hij kan niet tegen vriestemperaturen, dus hij zal voor de winter naar een warme plek moeten verhuizen.

olifantenoor en zweedse klimopDeze combinatie van het oor van een donkerbladige olifant (Colocasia esculenta, Zones 8-10 of als zachte bol) en bonte Zweedse klimop (Plectranthus ciliatus, eenjarige of kamerplant) maakt een contrastrijke beplanting.

klokvormige bloemenOranje klokvormige bloemen van een abutilon (Abutilon) hybride, zones 8-10 of als eenjarige of kamerplant). Abutilons worden soms bloeiende esdoorns genoemd vanwege de vorm van hun bladeren.

Cissus verkleurenCissus verkleuren (Zones 9-10 of als eenjarige of kamerplant) heeft ongelooflijk blad, met een patroon van zilver aan de bovenkant en donkerrood aan de onderkant. Het is een wijnstok en zal elke structuur bedekken met zijn mooie bladeren.

Oranje impatiens, geelbladige ananassalie en de donkerrode bladeren van Hibiscus acetosellaOranje impatiens (Impatiens walleriana, eenjarig), geelbladige ananassalie (Salvia elegans) ‘Golden Delicious’, zones 7-10), en donkerrode bladeren van Hibiscus acetosella (Zones 9-10 of als jaarlijks) vormen een intense kleurencombinatie.

Alocasia 'Sarian'.Alocasia ‘Sarian’ heeft ongelooflijke bladeren.

Als je foto’s hebt van warmere tijden in je tuin of tuinen die je hebt bezocht, stuur ze dan naar de GPOD! We hebben allemaal een tropische ontsnapping nodig in deze tijd van het jaar.

creditSource link

Earthpedia.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart